pyssla om sig själv lite är a och o.

Har tagit mig en dusch och dess för innan satte jag på mig en ansiktsmask. Brukar inte ta det i den ordningen men nu blev det så, ska måla mina naglar och måla dom också, fint fint. ska även se tv nu, desperata hemmafruar - har redan börjat I know, lite sen men  så blir det ibland. noppade även mina väldigt vildväxta ögonbryn så nu ser man mina ögon igen ;)

senare ikväll ( inatt?) kommer min man och sover här, ska förmodligen åka med han till skolan imorgon ( jippie!) för att göra mäskprovet, not fun men måste göras. tänkte även gå till op läraren ( som jag inte hört något bra om på sista tiden!??! vad är detta? ),  han har problem det vet vi alla - men vad händer? attans att jag missar det, kanske lika bra? ska bli roligt att träffa alla igen och ja, jag saknar er. saknar att ha någon att skratta och prata med, inte samma sak via msn/ sms faktiskt.

tv som sagt. tjingeling!

lillebror eller lillasyster

Hela eftermiddagen har bestått av plugg, ganska slut i huvudet nu. Men måste man så måste man ;) bara bita igen och fortsätta. Tänkte plugga fram till nio och därimellan tvätta lite åt mamma. Hon är svinigt trött och ja, det beror på graviditeten. Tänk att vi ska få ett litet syskon i höst, det ska bli så himla mysigt! En på vår gata fick en liten pojke igår, grattis grattis. Längtar till det är vår tur.

Jag hoppas det är en lillasyster, men samtidigt har jag redan två och min extra mamma väntar också barn. Två syskon ganska tätt inpå är inget att klaga över. Bara barnen är friska, tio tår och tio fingrar så är det bra vilket som. :)



<3

hallåå, kom tillbaka!

Fick följa med ner till byn innan, jipppe säger jag bara. Haha, det har gått så långt att jag älskar att följa med ner till ica, allt för att slippa ligga hemma. Tänkte plugga lite till mäsken imorgon, ska gå till skolan och göra ett prov sen hem igen, ska förska få Anton att köra mig dit och hem, börjar samtidigt och sen kan jag vänta där till han är klar. Bara mamma som ska nappa på det också... min ork får faktiskt ta och kolla tillbaka, min aptit också...

Så på schemat idag står det plugg och åter plugg. Vill börja lite smått på historian också, vill känna att jag har kommit igång, Början är alltid svårast.


premiär för sjukhuset

Just nu ser jag på sjukhuset som startar idag igen, ett av mina favvis program då jag själv kommer att jobba på sjukhus om några år. När det handlar om förlossning är det som mest spännande, för jag vill ju bli barnmorska.


H&M



har suttit och tittat lite på h&m sida och  fastnade för detta, så har suttit och knåpat ihop ett litet kollage. :)

våren

Jag är så himla sugen på sommaren men framför allt våren, känna den friska luften och solen som värmer ens kinder när man är ute. Sitta ute på rasterna utan att frysa ihjäl och framför allt kunna äta en glass utan att man förfryser. mm, ge mig vår och sommar nu tack! :)

spex apa är vad jag är

Inatt kom Anton hem igen, jag hade givetvis somnat och blir jag väckt nu när jag mår såhär är jag inte att leka med. Somnade om igen med han brevid mig och jag älskar det. Imorse skulle han ju till skolan och jag försökte få han att ta med mig, men icke. Det gick inte. Jag gjorde konster för han, så han skulle förstå att jag är frisk ( haha, dröm vidare Emelie!), men är sjukt trött på att vara hemma.. När han åkt så blev det sängen och jag somnade direkt, tröttis. Och nu har jag lite ont i halsen, inte alls bra att jag visade mina "konster" för honom, eller att jag gick upp i varv på det sättet. Och nu inser jag att skolan skulle jag inte klara av, finns ingenstans jag kan gå och lägga mig när jag blir trött. 

Idag ska jag ner till bibblan, låna en bok om vinterkriget i Finland under andra världskriget, måste ju börja på historia arbetet någon gång då det ska vara inlämnat efter påsklovet. Bara jag orkar, för jag har börjat bli tröttare och tröttare - får ta det lugnt nu framöver, riktigt lugnt.

Tänkte att jag skulle börjat dagens outfit men då jag springer runder i slappe tröja och trosor är det ingen vidare bra ide, så väntar till jag är frisk. Så länge kan nu få en bild från i lördags när vi hade fest här hemma, tagen med mobilen.



Klänningen är från Gina Tricot och armbandet har jag fått av någon, sötvattenpärlor.

så vill stjärnorna..

Anton har varit här idag och det är precis vad man behöver, kramar och en massa uppmärksamhet när man är sjuk.. me like. han kommer inatt igen då han är och hämtar sin bil just nu, påväg hem skulle jag tro.

annars har dagen varit helt okej, lugn och skön. nu ska jag krypa ner i sängen och göra den varm tills anton kommer hem igen. sov gott!

söndag

Kan man vara såhär trött? Gick och la mig i hyffsad tid igår och somnade direkt när huvudet landade på kudden och sov fram till sex. Tog min tablett och sov till nio ungefär, och endå är jag dödstrött. Det är min lilla sjukdom som spökar, vill bara bli frisk så jag kan få gå till skolan. Bara att veta att jag ska vara hemma två veckor till ( en skolvecka och ett lov ) är hemskt. Hemskt tråkigt faktiskt...

Idag ska jag som sagt bara vila, försöka få i mig lite mat. Tänkt även börja plugga lite smått till mäsk provet som jag ska gå och göra på onsdag.

fest fest

40 års fest här hemma just nu,. treligt folk, de vanliga vi brukar träffa, god mat och fotboll på tv. männen är iaf nöjda.

jag är trött, utmattad och ledsen. mycket känslor inom mig och hälften vet jag inte hur ska jag hantera. Ska inte klaga, jag borde vara mer än lycklig, borde sväva på moln. istället brottas jag med mina känslor och tankar.

funderar på sängen, det lockar. kroppen vill inte mer, trött. go'natt.

speedwagon

Helt okej kväll igår, träffade släktingar som man inte träffat på många många år och det var jätte skoj. God mat och det blir samma idag, nu på dagen. Kväll blir det fest för vänner och det ska också bli roligt. var och handlade innan, får inte ens lyfta en icakasse eller rispåse. Känns sådär faktiskt, men jag orkar knappt så det gör ingenting. men mammas "tjat" börjar bli lite jobbigt, men man är så himla glad att man inte är sängliggandes längre så man glömmer bort att man fortfarande är sjuk.

Sitter laddar ner musik till ikväll och det blev bland annat speedwagon, mamma lyssnade på de när hon var yngre och jag började med lyssna på dom för ett par årsen  - på min morbrors bröllop. Gammal musik men gud så bra!

Fredag, igen?

Veckorna bara rusar förbi och idag är det fredag igen. Vilket innebär släktkalas här hemma hos familjen Gustavsson. Stefan blir 40 nästa vecka och det måste ju firas, ikväll bjuds det på flygande jakob , tårta och andra godsaker. Hoppas bara jag kan hålla mig vaken och inte vara halvt "drogad". Mannen min kommer kanske också ikväll, jag hoppas. Behöver få lite kramar och fina ord.

bara babbel

Har spelat tv spel hela morgonen - madagaskar. Blev glad över att jag klarat så långt,kommer till en ny bana och inser att här är jag redan varit, alltså har jag spelat detta innan. Minnesförlust? Nu är mina ideer slut och har ingen aning om vad jag ska göra. Åsa skulle hämta lite böcker till mig i skolan men hon hade tydligen tömt hela skåpet, not fun. En miljon papper och gud, nu måste jag rensa, hade ju tänkt spara det till trean.. hehe. ;) Har även hrt mig förr och missar inte sådär mycket i skolan, vilket är skönt. Måste börja på historian också, intervjun kan bara göras när jag inte smittar längre och vem vet när det är? Ska göra ett vetenskapligt historie arbete och ska skriva om de finska flyktingbarnen. Vilken tur att min farmor2 kommer från Finland och är just ett flyktingbarn. Kommer bli intressant... :)

Nu blir det vila! :)

körtelfeber

jaha, då har man åkt på körtelfeber och det är ingenting att rekommendera direkt. Hög feber, lite sömn och ont i halsen och magen. Ingen hungerskänsla och att dricka ett glas vatten, mjölk eller saft kan ta upp till en halvtimme. Dock är jag bättre idag än vad jag var i måndags och igår, tvingar mig lite själv också. Vill inte bara ligga ner och knappt kunna prata, för att det gör så ont i halsen och rösten är helt annorlunda. man slutar prata när ingen förstår en, viska fungerar också.

Annars är det tipp topp, trött är man ju men det får gå. Hungrig men när maten väl står framför en försvinner allt och man vill bara kräkas. Det har jag med gjort, för att jag är tom i magen. Precis som om inte det andra räcker.

Känner mig dum som inte kan hjälpa mamma inför festerna i helgen, hjälpa till med städning osv. Men bara att orka stå upp är jobbigt, sorry mamma! Mamma är även ledig idag och imorgon för att ta hand om mig, skönt att slippa vara ensam. Imorgon och på fredag är Stefan hemma, bra det. Är trött men vill inte sova, rädd för att jag inte ska vakna då jag knappt får luft när jag ligger ner, men kroppen fixar det själv - jag har börjat snarka så nu kan mamma vara lugnt.

Snart middag, ris, sås och kylling. Smarrigt!


fredag och jag är ledig.

Vaknade imorse vid åtta tiden, skönt att inte sova bor hela dagen. Har nämligen börjat bli en morgon människa och det är så himla skönt, hatar att sova länge eller att ligga och dra mig halva dagen. Jag har hunnit med en massa saker idag, strökigt all tvätt, gjort fint i kylen - dragit ut alla hyllor och rengjort och så, städat upp på mitt rum och rensat hos Wilma. :)
Ska snart börja skriva på historia arbetet och sen efter två ska jag ringa upp till vårdcentralen och höra om det är halsfluss jag har, hoppas inte! 

Imorgon kanske jag och Anton får två barn, åka till busfabriken - om jag nu inte är sjuk, vill ju inte smitta småttingarna. Annars blir det att jag följer med mamma ochh handlar lite inför festerna nästa helg. :)

lätta på hjärtat


Jag är så fruktansvärt trött nu för tiden och ständigt har jag en inre stress inom mig. Måste få bort och måste få klart en del saker som tynger. Lätta på hjärtat med andra ord. Det är inte bra att hålla saker inom sig och det har jag gjort i så många år nu och nu börjar det bli för mycket... 

Ska ta mig ett glas mjölk och sen krypa ner i sängen,  tror inte det blir problem med att sova trots att jag sov ett x antal timmar innan idag. Sova är skönt och att vi är lediga imorgon gör ju saken bara bättre!


 


våren är på g.

jaha, fick just ett behov av att skriva av mig, har varit dålig på det den senaste tiden faktiskt, inte haft lust helt enkelt. Så är det ibland och det är sånt man får ta när man har en blogg, man kan inte vara på topp hela tiden.  

Nå, vad har då hänt den senaste tiden? Jag har åkt på en halsfluss ( tror jag iaf att det är, får veta imorgon) ont gör det och jag står knappt ut. Har även målat om mitt rum och fixat till det lite, jag är super nöjd, nu är det behagligt att vara där inne, lugnt och lite fridfullt. Gillar det skarp!

Det är även studiedag imorgon och det hurrar vi förr, själv fick jag en extra dag ledig, jag var ju hemma idag också. Kan Behövas faktiskt. Helgen bjuder på en del festligheter. :)


att hitta tillbaka.

Idag har min klass och några andra klasser varit i Malmö på filmfestival. Såg en film, danskt tal och engelskt text, handlade om jehovas vittnen, en tjej blir kär i en kille som inte tillhör den sekten. faktiskt en helt okej film, dock tycker jag de är hjärntvättade...  Jag och Annie busade till det lite och gick inte på sista filmen, gick runder i affärerna och hade det trevligt  - precis som i sommras. Sen tog vi tåget hem runt halv tre, jag gick på en jobbintervju och hon skulle köra bil.

Jag har funderat och tänkt, funderat på hur jag är nu och hur jag var för ett årsen. Jag är påväg ner igen, det får inte ske. Jag får inte bli den personen igen, jag vill inte. Så ikväll ska jag börja skriva ner saker med mig själv som jag tycker om och inte tycker om och börja " jobba " efter det. Fixa till de sakerna som jag inte är nöjd med. Måste bli av med min trötthet också.

blir galen.

jag är så arg, så himla arg. ingenting går som det vill, allt bara skiter sig och en liten skit sak kan utlösa allt. precis var det mitt hopplösa hår som är aaaah. det tråkiga med kort är man måste platta det hela tiden, oc just nu har jag inte tillgång till en plattis. JAG BLIR GALEN. och jag är absolut inte ytlig, men hade planerat att vara lite fin inför min man ikväll. men någon ville att jag inte skulle vara det, sug.

nu ska jag fixa mig så gott det går och sen åka hem till mannen min, blir hämtad på stationen. så otroligt skönt att han har körkort.. tihi. ha en bra kväll. puss!

efterlängtade fredag!

Idag begravdes min väns mormor. Sitter och lyssnar på låten som de spelade på begravningen och kan inte hjälpa att det rinner en liten tår längs kinden. Jag vet inte hur det känns att mista någon som man älskar så mycket. Jag antar att det är hemskt, mer än det. Jag tänker och finns här för dig Ronja.

Annars har det varit en små seg dag, men den har endå rustat iväg, precis som hela veckan har gjort. Går tiden snabbare? Det känns så. Och jag är glad, äntligen har det börjat släppa på matten och jag fattar faktiskt, nu återstår bara engelskan. Och måste skärpa mig i privatekonomi, ett g nöjer jag mig inte med. Jag kan bättre än så!

Ikväll ska jag hem till min man skulle jag tro, mysa och titta på tv. Let's dance brukar jag se med hans mamma och Tomas, medans Anton protesterar vid datan. Annars bjuder helgen på arbete i svenska. Mindre roligt men måste göras, tyvärr.

nya tider

Nu är en bra bit av håret av och jag har bokat tid till att slinga håret, dock är det om 3-4 veckor men endå. Det ger mitt eget hår en chans att bli lite ljusare. Ska ju lägga blonda slingor i det. Tänkte tvätta lite nu, så jag har lite att välja på imorgon, mycket bättre än att man vet att allt man äger och har ligger i tvättkorgen.

Det känns som om allt håller på att vända, till det bättre. Det är härligt och det är ju snart vår!

somnproblem.

precis kommit ur duschen, hunnit föna till håret lite grann också. men är endå jätte trött. har haft sömnproblem ett tag nu, somnar i hyffsad til men sen vaknar jag flera gånger på nätterna, är rädd och har svårt för att somna om. börjat sova med en lampa tänd, av den får jag huvudvärk, så har börjat sova med en sån för ögonen. kommer inte på vad det heter men den är super bra, jag ser ingenting och kan inte öppna ögonen om jag inte drar upp den.

Jag har sovmorgon idag, börjar halv elva. ska ta tåget in till skolan vid 20 i tio ungefär, skönt att få ha en kort dag, vilket vi alltid har nu förtiden känns det som. Så har tre lektioner idag, engelska, idrott och sam. ingen av dom är mina favorit lektioner, sam är helt okej faktiskt. 

ska även klippa mig idag, är sugen på en kort frisyr, precis som lauren i the hills har haft.


1000 miles

finns det någon bättre låt är heat - 1000 miles? nej, jag skulle inte tro det. jag är fast. dom måste vinna, dom måste!

stort tack till min fina pojkvän som lyssnar och stöttar just nu, utan dig vet jag faktiskt inte hur det skulle gå. du är bäst älskling.  ♥

RSS 2.0