Gomorgon!

Jag börjar vid vid halv tio - med redovisning i svensk b. Usch... Tycker inte om det men det får gå, måste man så måste man. Ska skriva ut lite fakta om författaren strax, vi vet en del men det är tagit direkt från baksidan på boken, not good. SÅ får slänga ihop något snabbt.

Idag är det valborg och alla ska tydligen festa, men inte jag. Jag ska träffa Anton,  skulle jag tro, :) Nu ska jag fortsätta med mitt, stryka mina shorts och hitta någon tröja att ha till. Ha en bra dag!

Grey's anatomy

Nu är det paus i mitt favorit program grey's. love it!

Idag har jag sprungit runder i shorts och inte frösit en enda gång, härligt men varför sommar väder nu, i slutet på april? Det är lite sådär med det, älskar vädret men hur kommer det vara när det väl är sommar? kallt och regningt antagligen...
Snart kallar sängen, men först ett telefonsamtal med Anton, min underbara fina Anton. Längtar till imorgon då jag får pussa på honom....

fotbolls spelande pojkvän

Min pojkvän har matcher varje vecka och jag har inte sett han spela en enda gång under det halvåret vi varit tillsammans. Det känns lite sådär, då han gärna följer med på mina intressen, shopping med andra ord. Han ställer alltid upp för mig och är den finaste människan på denna jord. Men endå har jag inte följt med på en enda match, trots att han bett mig vid några tillfällen. Min ursäkt blir att det är tråkigt att sitta där ensa, i mer än två timmar. Kanske får offra mig och börja inse att hans intressen är mina intressen, precis som det är tvärtom. Inte bokstavligt talat men ni förstor nog principen. Det handlar om att ge och ta, man kan inte bara ta utan att ge - då förlorar man själv.


vem bär den bäst?

Lindsay Lohan vs. Jade Jagger

Lindsay Lohan vs Jade Jagger


vem bär den bäst? själv tycker jag Lindsay då hon är brunare. Älskar bruna ben!

vad händer med mig?

Jag behöver skriva av mig och varför inte här i bloggen? Jag skryter inte med detta inlägget utan har en sjuklig ångest och mår riktigt dåligt.

Jag är ett vg/ mvg barn, men på sista tiden har jag sjunkit ner till g - i ämnen som jag klarar av galant i vanliga fall. Jag har höga mål och drömmar och vet exakt var och vad jag ska studera efter gymnasiet. Men när jag satt i bilen innan idag insåg jag att jag nog inte kommer kunna läsa exakt var jag vill och det stör mig - för allt handlar om denna terminen, att jag sjunkit mycket i skolan och att jag slutat kämpa det där lilla extra. Nu är det ungefär sex veckor kvar och det är inte mycket. inte tillräckligt för att påverka ett helt betyg. jag kan försöka och göra det bästa av situationen men det stör mig - för jag är bättre än så! jag ska kämpa den sista tiden och bli den jag var innan, för just nu känner jag inteigen mig själv.
Ett g för mig är som ett ig, ig existerar inte i min värld - det är inte acceptabelt. Ig må vara ett betyg i gymnasiet men ett ig för mig är lika med noll, zero. Det fungerar inte - får jag ig kan jag lika bra lägga av - för jag klarar mer. Jag är bättre än så.bilden är tagen vid en fotografering i stockholm, av Björn.


Onsdag

Idag vaknade jag med ett leende på läpparna. Visst är der härligt att vara kär, speciellt när det det pirrar sådär i magen som det gör när man är nykär. Tänk att man kan känna den känslan efter snart ett halvår tillsammans, det är nu det brukar övergå till vardag och det brukar bli lite "vanligt." Har lång dag idag i skolan, går enda till fyra och började nu vid åtta, men ska gå och titta på musikalen Josepf (stavning?), det är roligt att skolan sätter ihop musikaler och liknande, häftigt att han som gjort abbas danser eller vad det nu var är med och regisserar. Minns inte hans namn men han är känd i alla fall. Lite avbrott från lektionerna, även om vårterminen är mycket lättare än höstterminen. Snart bara ett år kvar till studenten!

Slutar snart denna lektionen och har en lång håltimma, som är inlagd på schemat. Inte skoj då det är så fruktansvärt segt. Vi hörs senare!

Lugn kväll

Har nyss tagit mig en dusch och ska snart hoppa i säng, måste bara få i mig något i magen. Vet att det inte är sådär jätte bra att äta precis innan läggdax men vad ska man göra när magen kurrar?

Ett extra jobb hade suttit fint just nu, att leva på studiebidraget är inte lätt. Beher lite nya kläder men pengarna räcker inte till någonting, snåla får man göra och inga impulsköp blir det. Längtar tills jag får mitt schema och längtar till hösten då jag kan sätta upp mig som timmis och tjäna lite extra pengar där. Har ju fått jobb på ett äldreboende, min praktikplats i ettan faktiskt, ser framimot det! Dock är det lite skrämmande då jag var praktikant där och kunde säga nej till vissa saker - nu måste jag göra det. men man lär sig och man utvecklas, vilket jag tycker är super viktigt. Min självkänsla har blivit så mycket bättre sen jag började på gymnasiet för snart två årsen .

hiss eller disslady gaga med rosett gjort av sitt hår
'
vad tycker ni om att göra en rosett av håret? själv tycker jag att det är häftigt men inget jag själv skulle göra, alldeles för feg för att gå runder med det. hiss eller diss?

Tisdag

Hittade en jätte fin dockvagn i trä till Sally igår. Rosa med en gul krona på, jätte fin! Och den är visst populär, Anton fick ett mms tidigt imorse och där var en bild på henne när hon kör runder med den. Roligt att hon tyckte om den! :) SItter just i skolan, har op som vanligt. Skriver arbete, har svårt att koncentrera mig men det får gå, fått skriva en del på på mitt arbete. Skriver om bulimi, tycker det är intressant och redan lärt mig en hel del nya saker om det.

Jag hade tänkt komma igång med bloggandet på riktigt nu men det blev visst inte så, då det är mycket i skolan. Sen det fina vädret gör att man ointe vill sitta inne framför en data. Det kommer att bli ändring på det och nu ska jag återg till mitt arbete. Hörs senare!

Måndag

Har inte skrivit på någon dag då det varit fullt upp. Igår jag på 2 års kalas för Sally. Åt pannkakor, bullar och så var det tårta. Smarrigt och mycket roligt. Åkte sen hem till mig för att äta grillat, det satt fint det också.

Sitter i skolan just nu och har op, måndagarna är så sega då vi har op från halv tio till halv tio och därifrån två lektioner historia, ungefär, Lång timme är det i alla fall.

Idag fyller Sally år så ska åka iväg efter skolan och köpa present, det är ganska lätt att hitta något till en två åring, blir nog någon docka eller liknande. Kläder fick hon massor av igår, inte för att man kan få för lite.

Nu ska jag fortsätta med arbetet, så jag kommer någon vart med det. puss!skulle inte tacka nej till detta...


Tittade även lite på nelly.com och hittade denna ur snygga outfiten. Enkel men snygg.


Lördag

Solade lite innan men det blåser så mycket så det är bara kallt att ligga ute, lite tråkigt. Ska snart iväg och övningsköra, det där suget är borta. Tråkigt men kommer väl när man väl sätter sig i bilen. :)

vad gör man när man väntar?

jo, man letar upp såna här dö tråkiga listor bara för att ha något att göra...

Namn: Sandra Emelie Sofie Gustavsson
Smeknamn: Ems, Emy, ploppan
Födelsedag: 25 juni
Födelseort: Ängelholm
Ögonfärg: Blå / gröna
Hårfärg: Påväg att bli ljusare, så en blanding just nu.
Pluggar/Jobbar: Går snart ut tvåan
Familj: yesbox! fyra syskon, den femte påväg.

FAVORIT...
Färg: vitt
Plats: finns många favorit platser
Land: Sverige och Thailand
Film: finns många bra filmer, men dagboken är en av favoriterna
Djur: katt och små hundar
Affär: h&m, gt.
Serie: 2½ men, gossip girl, oth.
CD: har ingen speciell cd...
Café: mezzo
Skor: platta skor till vardags, höga till fest
Internetaktivitet: facebook, bdb, msn, blogg

BRUKAR DU...
Titta på dig själv i spegeln: oh ja...
Gnälla: beror på hur jag mår.
Skrika: nje, hemma isf.
Sova: inte sådär värst bra
Ha ångest: skojar du eller?
Skada dig själv med flit: nej
Ta mediciner du inte borde ta: nej
Vilja dö: jag har inte levt mitt liv än, så hell no!
Drömma mardrömmar: för ofta
Drömma sexdrömmar:  hallå? vem gör inte det?
Ta droger: sån sysslar jag icke med.
Försöka vara annorlunda: alla är vi annorlunda
Klä dig i svart: händer.
Gå till kyrkan: bara om jag verkligen måste, men det är mysigt.
Gå i skolan: jadå.
Röka: skulle aldrig få för mig att  börja.
Ha sex: oh ja...
Ljuga: alla drar vi en vit lögn då och då. men inget större..
Hata folk: hata är ett stark ord, tycka mindre om.
Lita på folk: jag litar på alldeles för många, not good

NÄR...
Åt du senast: Vid fem/ sex tiden.
Läste du en bok senast: Förra veckan
Var du på konsert senast: tror aldrig jag varit på en konsert så...
Köpte du något senast: kiosken i skolan..
Kysste du någon senast: igår
Svor du senast: frågan är när jag inte svär..
Sjöng du senast: innan idag
Klagade du senast: det var också innan idag
Är de sommar: näst in till...

VEM...
Saknar du: Anton, men han är påväg hit
Vill du döda: ingen
Rörde dig sist: sis
Vill du slå: nämner jag inte här
Kysste dig senast: Anton ♥
Vill du kittla: ingen som jag kan komma på
Kramade du sist: sis
Vill du prata med: ingen just nu
Skrek du på senast: hmm. måste varit Anton...
Vill du va som: mig själv såklart.
Sårade dig senast: inte värd att ta upp här.
Vill du bli galet full med: The love of my life, så det händer ngt. Mohaha!
Gjorde dig riktigt glad senast: amalia och jag är galna ihop, härlig sång blir det!
Fick du sms från senast: pappa
Ringde dig senast: antagligen anton

HAR DU...
För många vänner: kan man ha för många?
Förföljelsemani: beror på, är det en snygging så varför inte? haha...
Tvångstankar: ja.
Någon annan psykisk sjukdom: mer än att det är något litet fel i hjärnan? nope..
Skadat någon: ja, det har jag väl.
Färgat håret: för mycket.
Brutit några ben: nej
Några piercings: öronen och navlen
Några tatueringar: vill ha.
Egen dator: nope, delar med familjen
Gjort bort dig rejält: haha ja, vem har inte det?
Bra självförtroende: brjar bli riktigt bra.
Kysst någon: mmm. ♥
Haft sex: mm, massor ;)
Sagt jag älskar dig till någon idag: yes.
Bjudit ut någon: inte idag
Varit kär: jag är det nu
Blivit kär i någon på nätet: nej
Dumpat någon: ja och det var hemskt.
Blivit dumpad: yes
Velat vara otrogen: nej fy
Varit otrogen: ja men inget jag är stolt över.
Stulet någonting: nej?
Lämnat landet: yes, till thailnd endast 13 år gammal utan föräldrar
Rymt hemifrån: räknas till gatans slut?
Tuttat eld på nåt: räknas ljus? haha
Gjort något olagligt: vem har inte det?

HUR...
Går du: vill jag nog inte veta. haha
Svarar du i telefonen: " heeeeeej, jaaaa?, hej det är emelie"
Fördriver du tiden: musik, skola, vara med anton, läsa
Mycket pengar har du: 10 kr på kortet
Tjänar du pengar: nej
Bäddar du sängen: ibland
Ofta diskar du: har diskmaskin
Ofta städar du: när det börjar bli smutsigt
Många stör du dig på: beror på mitt humör.

puuh, äntligen klar!

Till middag blev det grillat, jag tröttnar aldrig! Tittade sen på tv med mamma, som vi skrattade. Skönt att få riktigt gapskratta ibland, härligt. Sen blev det ica och handla lite gotter, mums. Jag borde inte äta så mycket onyttigt då jag inte får lov att träna, det går inte ihop... Jag som skulle få en super fin sommar kropp, hm. Den tanken sket sig...

Precis städat mitt rum + hallen i lillhuset. ( jag och sis bor i vårt ombyggda garage ) , Såg rent förjävligt ut men nu är där rent och fint, nybäddat i sängen också. Sötnosen borde komma snart, matchen slutar nu vid nio så antar att han är här runt tio tiden.  Så ikväll blir det mys med Anton framför tvn♥


Underbart väder

Idag skrev jag nationella i engelska a. Gick väl sådär, hoppas på ett godkänt iaf då engelska inte är min starkaste sida, kunde bli men har inte intresse för det. Kom hem vid halv elva igen och la mig direkt i solen. Solade väl i runt två timmar när jag började känna att det stack i huden, och nu är jag illröd på "framsidan". Solade aldrig ryggen, så får ta det imorgon istället, eller på söndag. Dom har ju lovat fint väder hela helgen!

min fina pojkvän

I eftermiddags åkte jag med Anton, hans syster Lina och hennes barn till Väla för att köpa kostym till Anton. Och gud så fin han blev, min underbara pojkvän! Hela jag log inombords och jag älskar honom så himla mycket.  När han rycker in i lumpen, det kommer  bli det svåraste, att inte få se honom flera dagar i veckan. Jag älskar dig Anton  ♥


Morgonrutiner

Satt nyss och läste en av mina klasskompisars blogg.  Hon läser kursen digitaltskapande och där ska dom ta kort på olika saker, exempel en morgon. Fotar från det att man går upp till man går till bussen, jätte roligt idé faktiskt! Så till mitt tänk: hur ser en vardags- morgon ut  för er? Från det att ni vaknar till att ni går till skolan/ jobbet.

Såhär ser oftast min morgon ut:

1. Jag vaknar oftast upp ensam på vardagarna och det gör att jag är pigg ( vakar oftast innan klockan ringer ). Mornar mig lite i sängenför att sedan gå upp.
2. Går in i stora huset där jag tar ett glas mjölk.
3. Går tillbadrummet för att börja göra vid mig, oftast har jag duschat kvällen innan.
4. Sminkar mig, börjar sedan platta håret.
5.Äter en snabb frukost. Pratar lite med de andra i familjen
6. Nu börjar oftast klädvalet, får lite panik men det löser sig alltid.
7. Borstar tänderna och fixar mig det sista.
8. Plockar ihop mina små saker så som mobil, nycklar, hörlurar busskort osv. Stressar sedan till stationen där bussen går ifrån.

pluggis

Precis tagit mig en dusch, ska sätta mig ner och plugga lite nu. :)


Torsdag

Vaknade upp brevid Anton imorse, mys. Jag har tydligen pratat jätte mycket i sömnen inatt, hehe. Har börjat göra det rätt ofta, hade till och med gråtit i sömnen. Just nu är jag hemma ensam hos Anton, han är i skolan. Jag är  "ledig" idag, hade som sagt bara en lektion och fick jobba hemma den lektionen, alltid något. Dock är det lite väl tyst här... Ska snart börja plugga, så jag inte kommer
ef ter med det som ska göras. 

från ellos

Tittade nyss runder lite på nätet och hamnade på ellos.se , hittade denna sköntheten. 399:- och den är din!Hittade även en jeansjacka från ellos.se , det är så snyggt och det kan vara roligt att ha något att byta ut "skinn"jackan mot.. Den kostar också 399:-.Får mig att glömma

Dagen har varit helt okej, lite små seg men är inne i någon konstig trött period nu, får se om det går över snart.

Till middag blev det pizza, gott men så jäkla onyttigt. Måste sluta med att äta så mycket onyttigt, nu får jag inte träna på ett bra tag heller och vad jag gör? Jo, jag kränger hela tiden. Aja baja! Ikväll blir det att jag åker till Anton när han meckat klart med sin bil, hoppas det inte blir för sent bara... man vet ju hur killar är med sådant.

Imorgon har jag bara en lektion, svenska. Men ska inte gå, pratat med läraren. Kan behövas, jag trodde att det skulle bli lätt att gå i skolan, att jag orkar osv, men det gr jag egentligen inte. Bryter ihop när jag kommer hem för jag är så himla trött. Pratade även med idrotsslärare och nu är det fixat. :) Innan önskade jag att jag blev sjuk, nu ångrar jag det och undrar om det var så smart att önska en sådan sak - den slog in trots allt.


dax för skola!

Nu ska jag cykla ner och möta selina, vi tar sn tåget till skolan. Hörs när jag kommer tillbaka!

lång sovmorgon

Gomorgon sötnosar!

Jag har sovit ganska dåligt inatt, vaknat och tittat på klockan. Sen har jag drömt en konstig dröm - om buskar och träd som pratar med mig osv. Skulle göra en bana i trädgården men så var där en massa elaka buskar som gjorde det svårt för mig. Haha!

Idag har jag tagit mig en lite extra lång sovmorgon, börjar runt elva tiden och slutar vid tre kanske. Sista lektionen är det privatekonomi prov, hjälp! Pluggat lite för lite, men endå inte? Det är inga jätte svåra saker, nåja vi får se hur det går. Ska nog snart börja fixa till mig lite, känner inte alls för det idag men ja, lite får det allt bli.

jag har börjat på nytt.

En av mina favorit artistet är Melissa Horn. Hennes röst och låtar är magiska.


Torget

Just nu sitter jag och några i klassen på torget, som är som en samlingsplats för eleverna, här finns cafeteria och en massa bord/stolar. Alla träffas här på raster, håltimmar och det är smart tänkt. Vi jobbar med vårt arbete i op, läraren är sjuk så det blir inte samma press på att göra något som när han är här, dock skriver många av oss. Antagligen för att vi vill bli av med det... :)

Idag ska jag hem och plugga, mycket prat om skolan - jag vet men det är det som kretsar i huvudet på mig nu. Har ganska mycket att göra och jag lovar att bloggen kommer bli roligare om några veckor.

Hos lina och Johan

Lånar just nu Linas data för att snabbt kolla lite, sitte och pluggar privat ekonomi. Finns ju roligare saker att göra. Haha. Sitter i deras nybyggda hus, jätte fint och mysigt :)..

Måndag - en ny vecka.

Blev inte något mer bloggande igår, åkte hem till Antons syster och sedan tittade vi på tv. Sitter just nu i´skolan och håller på med ett miniprojekt i i omvårdnaden, inte sådär fruktansvärt roligt och man får inte mycket gjort. Får göra mycket hemma sen, det går snabbare hemma också :)

Snart är det lunch, biff eller något sådant. Inte så jätte gott då alla biffarna smakar likadant ( äckligt!), men det får gå, kan ju inte svälta ;). SKa hem till Anton efter skolan, skönt att få komma hemifrån lite, inte för det är jobbigt eller så men skönt med lite omväxling.

Emelie Gustavsson

Jag har fått en del nya läsare på sista tiden och därför tänkte jag skriva lite om mig själv, så här kommer en kort presentation av mig själv.

Mitt namn är Emelie Gustavsson, men kallas oftast för Ems och jag kommer från skåne. Jag bor tillsammans med min mamma, hennes man - min pappa2, och jag har tre syskon ( två lillsystrar och en lillebror), och den fjärde är påväg och beräknas komma i november/ december. Det ska bli jätte roligt att få ett syskon till, man kan aldrig ha för många. Jag är tillsammans med Anton och vi har snart varit tillsammans i ett halvår. ♥ Min pappa bor i Stockholm sedan några år tillbaka.

Jag blir 18 den 25 juni och är håller på att ta mitt körtkort. Går andra omvårdnadsprogrammet och trivs som fisken i vattnet men linjen - dock hade jag gärna gått på en skola. Tar studenten om ett år och jag ska läsa vidare direkt efter till sjuksköterska. Ska alltså inte ta ett vilo år som de flest gör, utan jag tycker det är lika bra att börja plugga vidare när man endå är inne i det. Mitt slutmål är barnmorska. På min fritid är jag med kompisar, träffar Anton och ibland blir det fest.

I bloggen skriver jag om min vardag men även om lite mode, det som jag tycker är snyggt själv. Det är alltså inte en modeblogg i första hand även om det är otroligt roligt med kläder, skor och allt som hör till!

Övningskört

Kom nyss hem från en lång stunds körande med mamma. Det var första gången jag körde "på riktigt" och har kommit så långt att jag växlar upp till trean osv, provade även på start i backe - inget vi valde själva utan jag hade inget val. Det var inte sådär jätte svårt som många säger och jag älskar att köra bil! Längtar till i slutet på oktober/ början på noveber - då har jag mitt körkort om allt går som det ska.

Vi håller på att grilla här hemma , mysgigt och grillat är något jag aldrig tröttnar på. Sjukt gott är det. Ska även hem till Anton senare ikväll ,bloggar därifrån sen!


lördag.

idag ska jag och min sötnos äta middag ihop, potatisgratäng och kylling. ska snart fixa till den, uuuh. jag ska pilla och hålla på med den - äckligt. jag har svårt för sådant, men får väl skärpa till mig. haha! efter maten blir det nog att vi tar bilen och åker en runda till stranden - genast börjar barndomsminnena dyka upp och jag minns att det var den bästa platsen  på hela jorden när jag var mindre, det och mitt rum.

Har ni också haft någon favoritplats i många år?

Äntligen fredag!

Idag busade vi till det ordentligt och skippade mattelektionen, skyllde på att vi ville se esteterna spela på torget men vi tog tåget hem istället, jag och Selina. Kom hem vid halv ett, shortsen åkte på och sen blev det att jag tog en bok från hyllan och gick ut och satte mig, lite lite färg har jag fått och lyckades somna en stund också. Mycket härligt och otroligt skönt.

Senare idag kommer min man och hämtar mig ( här hemma eller på stationen i Klippan? ), iaf så tänkte jag att vi skulle grilla något gott ikäll. Jag har mina planer men inte säkert att det går, är jätte sugen på en grillad korv eller något, helst skulle det varit vid havet men ja, vet hur han är med den saken.....

Nu ska jag gå ut och lägga mig en stund till, tråkigt att det blåser bara.. Ingen höjdare direkt.

stora planer....

Jag börjar känna mig äldre, det är så himla oroligt! Snart blir jag 18, otroligt skönt att få sköta sig själv lite grann. Kunna bestämma vissa saker och körkortet kommer i hösten också, allt är bokat och klart. Ska bara börja övningsköra ordentligt, men det kommer. Mamma är ju trött på grund av graviditeten - vilket jag får respektera!

Jag vill ta studenten och få göra det jag verkligen vill, vill ju bli barnmorska. Först läsa till sjuksköterska i Lund eller Kristianstad, jag vill jag vill och längtar till det är vår tur att söka in. Nej nu måste jag fortsätta med sam, tråkigt värre.

Torsdag

Go morgon sötnosar!

Idag har vi tema dag i skolan och jag sitter och funderar på om jag ska åka dit.. Är redan några i klassen som sjukanmält sig, det är segt men vad ska man göra hemma? Jag är ju trött på att vara hemma, haha. Blir nog skolan endå, är där tråkigt kan man alltid dra hem eller någon annanstans, lite busig får man allt lov att vara ibland. Nu blir det frukost!

Igår hade jag och min pojkvän fem månader,  tiden går så snabbt och det känns som vi alltid varit tillsammans. ♥

dålig

jag mår för dåligt för att kunna dela med mig av mig själv och mitt liv. jag har försökt men det går inte längre. jag återkommer när det är bättre.

mycket skolarbete

Sorry för den dåliga uppdateringen idag men har verkligen fullt upp. Idag var det min första "riktiga" skoldag på tre veckor. Kändes inte sådär jätte lönt då vi sitter mer på torget än vi är på lektionerna. Sitter just nu och försöker få ihop en samhällsuppgift, går inte sådära jätte bra då jag ine varit på fyra lektioner och fick bara en snabb instruktion av läraren när jag var i skolan en snabb runda för någon vecka sedan. Känns inte som det kommer gå sådära jätte bra, men gör mitt bästa. 

Tror även vi ska beställa lite kläder senare ikväll, tänkte visa vad jag ska klicka hem.

tips tips!två otroligt bra böcker!

Flyga drake - från baksidan på boken; " De oskiljbara vännerna Amir och Hassan växer upp i ett fredligt Afghanistan. De uppfostras sida vid sida men lever i helt skilda världar - Amir är rikemansson och Hassan hans tjänare. Men Amir sviker sin lojale vän Hassan, och när Sovjetunionens styrkor invaderar landet 1979 flyr Amir och hans far till USA.
I kalifornien skapar de sig ett nytt liv. Först när talibanerna många år senare griper makten i Afghanistan inser Amir att minnena av Hassan och hemlandet aldrig har lämnat honom, och att han nu måste agera. Flyga drake är en skakande berättelse banden mellan fäder och söner, om kärlek, uppfoffringar och lögner. I bakgrunden står Afghanistans fascinerande och tragiska historia. Det är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet som nu också filmatiserats."

14 år till salu - från baksidan av boken; "Det här är 14-åriga Tessans egen historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.

Men sen en kväll raseras allt. Påväg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. Istället tar Tessan på sig all skuld för våldtäckten och mår allt sämre.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon flyttar för att komma från dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett"

Detta är två böcker jag varmt rekommenderar allt läsa, man vill inte lägga från sig boken när man väl börjat läsa.Skulle visa vad jag köpte igår och här kommer mina nya, vita tygskor från Din sko.skor från Din sko - 259:- tror jag att de kostade. ( såg även att de redan hunnit bli skitiga. )

sjukling

Nu är jag klar med mitt hi arbete och skickade in det för någon timme sedan, en sak som är borta - bara att ta itu med nästa. Jag är så fruktansvärt trött på skolan, helt sinnesjukt och endå har jag varit hemma i tre veckor och några dagar.
Nu ikväll blir det  att se på sjukhuset, tvätta det jag ska ha på mig imorgon ( hjälp! ) och sen blir det sängen tidigt. Jag är döds trött, huvudet dunkar och det gör ont när jag andas, även täppt i näsan. När ska jag bli helt frisk? 

för helvete

Jag är så fruktansvärt trött på folk som bara ska ha och ha, när man sedan vill ha hjälp själv så sticker dom, fortare än vinden rör om i håret en blåsig dag. Jag ska härmed bli en liten egoist, inte mycket men tillräckligt för att klara av att stå emot dem som sticker, be inte om hjälp om ni inte är villiga att hjälpa själva.  

Det handlar om att ge och ta gott folk, vilket  vi svenskar verkar ha svårt med.

MåndagPåsklovet lider mot sitt slut och idag är det sista dagen, jag ska ägna mig åt arbeten och njuta lite av det fina vädret. Läsa en bok och förska bli frisk. Som jag sa så har jag blivit dålig igen och åkt på en riktig förkylning. Lite senare idag tänker jag tipsa om två bra böcker, läst ut den ena och är inne på den andra nu, men det är riktigt bra böcker.

fixar och trixar

under en period framöver kommer jag ändra lite här på bloggen, har redan börjat. Ändrat headern och färg på bakgrunden, känns som om bloggen min behöver fräschas upp lite.

sjuk och åter sjuk.

Vad tänkte jag på i fredags? utgång, när jag har körtelfeber!? Jo men det är helt okej emelie, du kan ju bara dö och bli sjuk igen. Kanske är lite att ta i det dära med att dö, men dålig igen är jag dock. Nästan ingen aptit igen, precis när jag fått tillbaka den och har ett rivjärn i halsen, gode gud omd en svullnar upp och bli sådära äckligt tjock igen. Rolig röst har jag och en härlig förkylning med hosta. Tummen upp.

Annara har helgen varit mer än perfekt, i fredags blev det som sagt utgång med Emmafemma, härlig kväll. I lördags var det lite påskfest hos Antons syster, mycket trevligt. Och mycket snusk ska jag väl säga? Sov även där då min man blev lite (?) fuller, ja alla "männen" blev det. ;) idag blev det lite shopping, visar mitt köp imorgon, har även varit hemma hos Åsa,härligt. Där blev det fika i stora lass.

Nu ska jag titta igen mitt hi arbete och planera lite inför nästa vecka, vad vet jag inte riktigt.. Haha. :)

paaaaarty ikväll.

varit hos lina och johan idag, var lite barnvakt åt telma,  den minsta. jätte söt och bra träning inför framtiden, inte för jag är ovan vid bebisar.

ikäll är det party :DD:D:D:Dd

puuuuh.

Det tar aldrig slut men har kommit en bra bit på arbetet nu, får fortsätta lite i helgen för nu är mitt huvud helt slut. Ska snart gå och packa ner lite saker till imorgon, sticker ju till Anton ikväll, min fina fina pojkvän. Vad hade jag gjort utan honom?

Imorgon blir det nog lite festigheter, B-hof. Känner för att jag behöver komma ut och det är ett perfekt tillfälle då många från min skola ska dit. Blir dock ingen dricka för mig, avstår från det då min lever och mjälte varit förstorade nyss. Eller dom kanske är det fortarande? Ska i alla fall vara försiktig och de i ett nykter tillstånd. Det är inte så många som dricker på samma sätt längre då många har ett jobb och jobbar dagen efter att vi varit ute, passar mig perfekt imorgon. :)  

Bjuder på lite bilder sen förra gången vi var ute, minns inte mycket men det jag minns är härliga minnen ;)


Torsdag

Idag är det varmt och solen skinner, tummen upp för det. Det gillas starkt, borde inte sitta här men ja, skulle egentligen gjort mer på arbetet men tappar suger när det är så fint väder. Städat i vårtat uterum har jag också gjort, så nu kan man vara där.

Ikväll ska jag hem till min man, som jag lägtat. Vi sågs en stund igår men endå, så är det att vara kär.

Go'natt

Nu blir det sängen, ska upp tidigt imorgon. Ställa klockan också, måste få klart en del arbeten.Helgen kommer bjuda på en del festligheter. 

Sov gott och dröm sött!


Dagens outfitmina favori jeans - gina tricot
linne - gina  tricot
kortare "jacka" - gina tricot
skor - fred perry

jag märker att jag har mest kläder från gina, men det är så billigt där, passar min plånbok bäst. och i bakgrunden ser ni min nya jacka, slänger in en bättre bild på den också.kommer från Cubus och kostade 499:- har jag för mig. 

utmanad

Blev utmanad av Annelie
Nämn 5 saker som du kommer göra 2009 & utmana sedan 5 st.

1: Börja på mitt första riktiga sommarjobb.
2: Njuta av tiden jag har tillsammans med min pojkvän innan han rycker in.
3: Ta mitt körkort.
4: Börja bry mig mer om mitt yttre, ( inte för jag är en slusk eller så men ja. )
5: Skaffa mig en helt ny garderob.

Jag orkar inte sitta och välja ut några speciella så utmanar alla som vill! :)

före & efter

Det var jätte svårt att hitta en före bild som var rättvis men detta får duga. Blev super nöjd i alla fall!


jag är super nöjd

varit hos frissan nu och det blev inte så ljus som förra gången, vilket jag är tacksam för. Det är inte snyggt att gå från brun till blond på direkten, så nu är det lite blandat; blonda slingor , tunna slingor blev det, men också mycket brunt. jag trivs i det! ska ut och fotografera lite tänkte jag, min kamera tar bäst bilder utomhus, konstigt nog. sen kommer en före och efter bild.

frissan

Ska alldeles strax gå och duscha, ska till frisören vid kvart i ett idag. Lägga blonda slingor, hoppades det blir bra nu bara. Men det tror jag, har en bra och duktig frisör, hon är ung också. Tror jag och min syster lekt med henne när  vi var mindre, hennes familj känner min morbror, som jag och min syster var hos mycket när vi var mindre. :) Idag är det inte lika fint vädet och ser inte ut att vara sådär jätte varmt, skönt då jag har en hel dag framför datan framför mig. Arbetena tar aldrig slut. 
bilden är tagen i början av ettan, när jag gjorde blonda slingor för första gången.

Stan

Nu är jag döds trött efter en runda i stan, hittade en del jag skulle kunna köpa men blir så himla snålnär det väl gäller. Ska även göra blonda slingor imorgon och det kommer gå på 400:-, så jag håller i pengarna. Antagligen utgång på fredag också, om jag orkar det vill säga. Det är nog ingen fara med levern/mjälten men man ska ju orka också. :)

nu ska jag fortsätta med mitt arbete,.

Dagens outfitjeans - gina tricot
tröja - h&m
halsband - vet ej vart det kommer ifrån.

tänkte ta kort på min nya jacka också men det får bli när jag kommit hem igen. nu ska jag kila till tåget för att sedan gå lite i stan med emma. ha en bra dag!

tv dax.

Hann inte fota dagens outfit innan idag och nu har jag bytat om till mjukis brallor. Men kan berätta endå;

ljusa jeans - gina tricot
svart linne med spets -  vero moda tror jag.
grå mörkgrå kofta - gina tricot

Har kommit en bit på hi arbetet och det är bra, mycket bra. Ska fortsätta lite nu och sen efter att jag sett Familjen annorlunda. Hela familjen brukar se det tillsammans och det är mysigt.

Dagens fråga

Försker skriva på mitt historia arbete men jag har andra tankar i huvudet och det är svårt att inte logga in på msn prata med kompisar istället. Ska ta mig en dusch och sen fortsätta, kanske tar något gott att äta, ibland brukar det hjälpa.


Vilken tur!

Tandis rigde nyss och hon var sjuk, så jag fick en annan tid. Nu slipper jag kämpa med att cykla upp dit. :)

Uppe tidigt

Jag vaknar mycket sällan så sent som efter nio, halv nio brukar jag vakna för det mesta. Otroligt skönt då jag hinner gra vid mig i min egen takt och äta i lugn och ro. Det går ju inte så bra med det nu för tiden och ibland tar det lång tid, speciellt på morgonen.

Det är påsklov nu och vid halv tolv ska jag vara hos tandis, , hatar det men är nästan van, sprungit där jätte mycket så länge jag kan minnas. Får lätt hål nämligen. Annars ska jag sitta ute och njuta i solen, skriva på lite arbeten är det tänk med. Synd att vi inte har laptop, då hade jag kunnat sitta ute i vårat uterum och skrivit.

mysig helg

jag har lärt mig att inte visa känslor inför dig. jag hatar mig själv för det.


Dålig uppdatering i helgen, eller ingen alls faktiskt. Beror på att jag inte prioriterar datan alls, kollat min mejl och bilddagbok snabbt men inte mer. Helgen har varit jätte mysig och framför allt roligt. Tog ju tåget i fredags till Anton, blev hämtad på stationen och när vi varit hos han en stund körde vi till hans syster och familj där det bjöds på pizza och en bra film. I lördags blev det shopping, köpte ny jacka. :) bild kommer imorgon. På kvällen blev det hem till hans syster igen, massa bus med barnen och även en pizza bit slank ner, mycket skratt och trevligt folk.

Idag har det varit slappe, körde ut till hans syster igen, en liten stund blev det. Sen hem till mig för att sova ut, skönt och det behövdes. Har tittat lite på tv och läst Flyga drake, är helt fast och den blir förmodligen utläst ikväll/natt.

dagens outfitjeans - gina tricot
tubtopp - gina tricot
kort  "jacka" - gina tricot
halsband - minns inte var jag köpt det

Idag är det rikigt vårväder ute, precis som det varit dom senaste dagarna och det är så härligt! Synd att jag inte hittar batterierna till min kamera för då hade jag fotograferat en massa. Kanske får gå på batteri-jakt.. Intervjun är gjort nu och det  gick jätte bra, jobbigt att berätta om något sådant, det förstår jag. Att ha minnen från andra världskriget måste vara jobbigt. Men glad att hon ville ställa upp på detta. :)

Nu ska jag lägga in lite nya låtar på mobilen och sen packa lite saker som jag ska ha med till Anton, skulle tro att jag tar tåget vid fyra tiden, ikäll ska vi hem till hans syster, hennes man och deras barn. Tycker om att vara där, och dom har ju nybyggt hus som är jätte fint också. :)

riktigt härligt väder

nu ska jag föna håret och sen platta till det, känner att jag är på riktigt bra humör idag och ska plocka fram mina ballerina skor idag också. hoppas bara något av mina par går att använda, slängde ner dom i två stora skokartonger i höstas och tittade aldrig om något par behövdes slängas. tänkte även rensa ut alla "vinterkläderna" idag. härligt.

Jag älskar våren!

påsklov.

eller ja, mina klasskamrater kommer jubla senarare idag, själv har man varit ledig i två veckor och två dagar. Men det är iaf påsklov, skönt.

Idag ska jag göra intervju med min farmor som sagt och sen blir det hem och packa ner lite saker, ska nämligen till anton ikväll. 

Nu blir det frukost.

stolt över mig själv

Tog mig i kragen och har nu kommit en bra  bit på mitt historie arbete. Skrivit klart hela bakgrunden och nu är det inte jätte, jätte mycket kvar. Ska jag göra intervjun med min farmor 2 sen är det bara till att tuta och köra. Förmodligen blir det imorgon, så ska förbereda mig med frågor och lite sånt ikväll.

Ska strax ut och sätta mig och läsa, köpte boken Flyga drake förra veckan och det verkar vara jätte bra. 

våren är här + dagens fråga

Vaknade av att en liten solstråle hade smygigit igenom rullgardinen, det var ett bra tag sen man vaknade på det sättet, varm i rummet var det också. Hade äen fått en sms av Anton, han jobbar ju ons-tors och han skickar oftast när han är påväg till jobbet, tycker om att vakna och se ett sms från honom. Det gör dagen lite grann.

Just nu ska jag strax börja skriva på mitt historia arbete, not fun. Men tänkte att jag gör det nu på morgonen så kan jag gå ut och sitta ute och läsa lite senare, plugga lite. Men först när det är varmare. Igår var det ju 15 plus ute, ååh. Det är så himla härligt att våren är här. Har bytat ut min vinterjacka och höstjacka mot mina vårjackor, fast jag måste köpa nya. Vill ha en vanlig och en "skinnjacka" .  Kommer passa min nya stil lite grann. 

Tänkte börja med " Dagens fråga "  lite då och då och här kommer den första. :)


grey's

nu är det grey's och kvällsmat..

skola

Idag åkte jag med Anton till skolan, kändes konstigt och var på två lektioner, varav en var provtimme. Gick sådär, inte alls påläst menb hoppas på ett g iaf, annars blir det omprov. sen var det op lektion, segt som fan och sen slutade älsk så körde han mig hem, körde även en sväng inom hans syster som inte var hemma. tråkigt, hade velat se det nybyggda huset inne också - jätte fint :)

kollade film när vi kom hit igen, mys mys. sen gick vi ut en stund, han hoppade studsmatta och jag tittade på, när han åkt hem la jag mig där ute och somnade. mysigt faktiskt, jätte skönt att få vila och det blir ju bättre när det är sol ute.

RSS 2.0